کاهش مرگمیر ناشی از گرما بخاطر سیستم های تهویه مطبوع

در تابستان ۲۰۱۵، ۲۵۰۰ نفر بخاطر گرما در جنوب آسیا کشته شدند.
زمستان به بخش عمدهای از ایالات متحده سخت میگذرد و راهکارهای تهویه مطبوع به نظر استراتژی چندان موثری نمیرسد؛ اما یک تحقیق جدید نشان میدهد که سیستم های تهویه مطبوع با خنک نگاه داشتن مردم در تابستانهای گرم، نقشی اساسی و کلیدی در کاهش نرخ مرگ و میر طی نیمقرن اخیر ایفا کرده است.
طبق تحلیل تیمی از محققان امریکایی، نصب سیستمهای تهویه مطبوع در خانههای امریکای باعث کاهش ۸۰ درصدی مرگ در طول نیم قرن اخیر در روزهای داغ تابستان شده است. گروهی از محققین از دانشگاه و سازمان ملی تحقیقات اقتصادی و انستیتوی تکنولوژی ماساچوست، الگوی مرگ و میر ناشی از گرما را بین سالهای ۱۹۰۰ تا ۲۰۰۴ بررسیکردهاند. این گروه دریافتند بین سالهای ۱۹۶۰ تا ۲۰۰۴ در روزهایی که دمای هوا به بیش از ۹۰ درجه فارنهایت میرسد سالانه نزدیک به ۶۰۰ مرگ ثبتشده است. تقریبا یک ششم مقداری که در سالهای پیش از ۱۹۶۰ اتفاق میافتاد.
مایکل گرینستون پروفسور اقتصاد محیطی در دانشگاه MIT و یکی از نویسندگان مقاله میگوید: «فاکتورهایی مانند افزایش مراقبتهای بهداشتی به آمار مرگ و میرهای ناشی از گرما کمکی نکردهند، بلکه این کاهش در آمار کشتهشدگان، تنها به سیستمهای تهویه مطبوع مرتبط است.»
طی تحقیق دیگر، دانشمندان دریافتند که احتمال وقوع یک مرگ در روزی بسیار داغ در سالهای ۱۹۲۹ تا ۱۹۵۹، ۲.۵ درصد بوده که بعد از سال ۱۹۶۰ تا زیر نیم درصد افت داشته است. متیو ای کان استاد اقتصاد و سیاستهای عمومی بخش محیط دانشگاه UCLA این تحقیق را «بسیار عجیب» میداند که میتوانست مسیری درست برای مبارزه با عوارض هوای گرم را به ما نشان دهد. پنل بینالمللی سازمان ملل در خصوص تغییر شرایط آب و هوایی گزارشی را مبنی بر مرتبط دانستن امواج هوای گرم و نشر گازهای گلخانهای توسط انسان مطرح کرد و تخمین زد دفعات تکرار این پدیده در دهههای آتی بیشتر خواهد شد. کان اشاره میکند: «باید به مسیر جدید عادت کنیم. خردگرایان باید یاد بگیرند چگونه وارد مسئله شده و اقدام کنند تا مغلوب مادر طبیعت نشویم.»
نتایج این تحقیقات برای کشورهایی مثل هند که تنها بخش کمی از جمعیت آن دارای سیستم تهویه خانگی هستند بسیار حائز اهمیت است. طبق بعضی آمارهای مربوط به آب و هوا، یک فرد عادی در هندوستان ۳۳ روز در سال متحمل هوایی با دمای بالای ۹۰ درجه فارنهایت میشود که تا پایان سال میتواند به بالای ۱۰۰ درجه نیز برسد. آنات پاتواردان استاد مهمان در دانشکده سیاستهای عمومی دانشگاه مریلند اذعان داشت: فکر میکنم استفاده از سیستمهای تهویه در هندوستان به مرور افزایش یابد ولی نه به عنوان نتیحه آگاهی از گرمشدن جهانی. وی میگوید: «با اینکه این مسئله مطمئناً باعث کاهش آمار مرگ میشود، ولی افزایش سریع این سیستمها احتمالا وابسته به افزایش درآمدها و توان خرید آنها خواهد بود.»
البته باید اشاره داشت که استفاده از سیستمهای تهویه مطبوع به طور قطع با توجه به اینکه هنوز تعدادی زیادی از آنها با سوختهای فسیلی تغذیه میشوند، باعث افزایش دیاکسید کربن خروجی جهان خواهد بود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.